Bővülésre készül a Hungaropharma

Feller Antal, a cég vezérigazgatója a lapnak adott interjúban kifejtette: habár a cég árbevétele a tavalyi évben stagnált (2016-ban és tavaly is 277 milliárd forint körül alakult), közben olyan beruházásokat hajtottak végre, amelyek megalapozhatják a jövőbeli növekedést.

„Tavaly nem elsősorban a növekedésre, hanem olyan átalakítási folyamatokra összpontosítottunk, amelyek megalapozhatják a következő időszak fejlődését” – fogalmazott Feller Antal a Világgazdaságnak adott interjúban, amelynek kivonatát a lap online kiadása is közölte. Példaként említette a QB-Pharma Kft. Márciusi felvásárlását, amely felhőalapú szoftverével számos gyógyszertárat kiszolgál. Szintén szót ejtett a Magilab Kft. megalapításáról, amely a gyógyszertárakban készülő magisztrális termékekhez biztosítja a gyógyszeralapanyagokat. Hozzátette: a cégcsoport célja, hogy a szektor minden területén erősödni tudjon.

Az idei tervekre vonatkozóan megemlítette a Budapesti Logisztikai Központ bővítését (röviden csak BLK 2) a kőbányai Tündérfürt utcában, amely milliárdos Hungaropharma-befektetés. Az új raktár magas szinten automatizált lesz, amely nemcsak a pontosságot növeli, hanem a munkaerőhiány által jelentett kihívás kezelésében is segít – mondta Feller. Az egyedi gyógyszerazonosító rendszer bevezetésének költségeivel kapcsolatban úgy fogalmazott: „A gyógyszergyártóknak mintegy 20 milliárdos kiadást jelent, a patikákra és gyógyszer-nagykereskedőkre pedig százmilliós költség is hárulhat”.

A generál kivitelezést a Market Zrt. végzi a csarnok a 3. negyedévben átadásra kerül társaságunk az iparipadlót készítette 5600 m2-en.

FEL